SOS therapie

Eten is één van de meest complexe vaardigheden die kinderen moeten leren. 

Het is dan ook niet gek dat ouders hier vaak mee worstelen. Iedere ouder wil immers dat zijn/ haar kind goed en gezond eet en groeit. Sommige kinderen blijven kritische eters.

eten drinken logopedie

Maak kennis met Allegonda

Binnen onze praktijk past Allegonda de S.O.S therapie toe om selectieve eters meer te laten eten.

‘Bij jonge kinderen met eetproblemen is er vrijwel altijd sprake van een combinatie van motoriek, cognitie en emotie. Maar ook dat de zintuigen bij een eetprobleem een rol spelen. Hoe voelt het? Hoe ruikt het? Hoe ziet het eruit? Moet ik hard of zacht kauwen? Welk geluid maakt het? Als op een bepaald vlak de zintuiglijke informatie verwerking niet goed verloopt, kan dit invloed hebben op het eten. Als therapeut sensorische informatie verwerking en als preverbaal logopedist breng ik eetproblemen in kaart en geef ik bijvoorbeeld de Sequential Oral Sensory (S.O.S) therapie. Een eettherapie voor selectieve eters.’

Logopedie voor eten en drinken 

Kinderen eten niet slecht omdat ze dit graag willen. Een eetprobeem is een serieus probleem, vanuit kinderen geen opzet maar voor het hele gezin wel een vervelende situatie. Ouders voelen zich vaak alleen staan in dit probleem omdat er over eetproblemen weinig bekend is en er veel misvattingen bestaan. Een aantal misvattingen zijn; ‘ je kind moet gewoon eten wat de pot schaft’, ‘het is puur gedrag’, ‘hij gaat vanzelf wel eten als hij honger krijgt’, ‘ bij ons heeft ze wel gegeten’.
Centraal in de multidiciplinaire S.O.S. benadering staat een rustige opbouw vanuit zowel de zintuiglijke als de motorische ontwikkeling.

Ouders worden bij deze therapie nauw bij de aanpak betrokken. In deze methode is interactie en plezier belangrijk. Het uiteindelijke doel is dat het gezin weer gezellig met elkaar aan tafel kan eten, er meer en gevarieerd wordt gegeten

“Dankzij de S.O.S therapie konden we voor het eerst in jaren gezellig met elkaar uit eten.” 

– Mem

Eten en drinken logopedie

Neem contact op

Neem telefonisch contact
(0512 365 307) op of
vraag een afspraak aan.

Meer logopedie

Adem

Meer info →

Stem

Meer info →

Gehoor

Meer info →

Spraak

Meer info →

Lezen

Meer info →

Taal

Meer info →

Eten & drinken

Meer info →

Preverbaal

Meer info →

Contact opnemen

Neem telefonisch contact (0512 365 307) op of
vraag een afsprak aan via onderstaand formulier.