Nederlands met gebaren (NmG)

Wij organiseren de mini cursus NmG regelmatig. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uren waarin gebaren worden aangeleerd. Deze gebaren worden op een leuke manier aangeboden en geoefend. Ook zijn ze direct toepasbaar in de communicatie met kinderen.

Hanen Ouderprogramma cursus
Allegonda Prins Logopedist

Maak kennis met Allegonda

Inmiddels heb ik samen met Harmien Scheepstra veel cursussen Nederlands met Gebaren mogen geven. Veel enthousiaste ouders, grootouders, professionals en geïnteresseerden zijn hierdoor fanatiek aan het praten en gebaren met kinderen. Ook binnen de logopedische therapie is het een waardevolle aanvulling voor de totale communicatie.

Over de cursus

Wanneer je de gesproken taal ondersteund met gebaren, maak je de taal visueel. Dit heeft veel voordelen. De visuele ondersteuning zorgt ervoor dat je kind de taal beter begrijpt en onthoudt. Ook zal je kind makkelijker en sneller vragen kunnen stellen of kunnen vertellen wat hij/zij bedoelt. Het inzetten van de gebaren tijdens het communiceren kan ervoor zorgen dat je kind minder gefrustreerd is. NmG stimuleert de taalontwikkeling en zorgt ervoor dat de communicatie sneller op gang komt.

Bij Nederlands met Gebaren (NmG) wordt gesproken taal ondersteund met gebaren. Je blijft gewoon Nederlands of Fries praten en de belangrijkste woorden worden ondersteund met gebaren.

Harmien Scheepstra
Naast baby- en peutergebarendocent werk ik als logopedist op de Taaltrein van Kentalis. Op de Taaltrein komen jonge kinderen (2 tot 5 jaar) die een achterstand hebben in de spraak- en/of taalontwikkeling.

Tijdens het werken gebruiken we Nederlands met Gebaren (NmG) om de taalontwikkeling te stimuleren en de uitspraak van de kinderen te ondersteunen. In 2014 heb ik de cursus NmG Module 1 en 2 voor het onderwijs gevolgd van het Nederlands Gebarencentrum. In juli 2016 heb ik de opleiding tot Babygebaren docent gevolgd bij Gebarenstem in Amsterdam. Ik wil jullie als ouders, verzorgers, leidsters of andere geïnteresseerden enthousiasmeren door gebaren te gaan leren en deze toe te passen tijdens de communicatie. Door het gebruik van gebaren zal er minder frustratie zijn en komt de communicatie eerder op gang. Daarnaast heeft het een positieve werking op de spraak- en taalontwikkeling. Maar het allerleukste is dat er heel veel plezier wordt beleefd aan het leren van gebaren. Hebben jullie vragen, willen jullie meer informatie, schroom niet en neem contact met mij op!

Hanen Ouderprogramma cursus Praten doe je met z’n tweeën

Neem contact op

Neem telefonisch contact
(0512 365 307) op of
vraag een afspraak aan.

Meer logopedie

Adem

Meer info →

Stem

Meer info →

Gehoor

Meer info →

Spraak

Meer info →

Lezen

Meer info →

Taal

Meer info →

Eten & drinken

Meer info →

Preverbaal

Meer info →

Contact opnemen

Neem telefonisch contact (0512 365 307) op of
vraag een afsprak aan via onderstaand formulier.