Adem- en ontspanningstherapie (AOT)

Ervaar jij spanningsklachten? En vind je het moeilijk om te gaan met hoge spanning en stress? Dan kan de Methode van Dixhoorn (ook wel Adem- en ontspanningstherapie) helpend zijn voor het ontspannen van jouw lichaam en geest.

Logopedie voor Adem AOT

Maak kennis met Lise-Marije

Onze logopedist Lise-Marije is gespecialiseerd in het signaleren, onderzoeken en behandelen van afwijkend ademen. Verder is zij adem- en ontspanningstherapeut in opleiding en past de therapie al volop toe binnen onze praktijk.

‘Binnen de praktijk zie ik veel mensen met adem- en stemklachten. Om mensen met deze klachten goed te ondersteunen werk ik volgens de AOT methode. Hierbij kijk ik uitgebreid naar het klachtenbeeld voordat we behandelen. Door deze specialisatie met directe koppeling aan mijn logopedie opleiding kan ik deze klachten nog beter herkennen en verhelpen.’

Informatie over AOT

Adem- en ontspanningstherapie (AOT) is een methode die wordt toegepast bij deze opgebouwde spanning. Klachten die gunstig reageren n.a.v. AOT zijn dan het gevolg van overspanning en geeft deze therapie een grote kans om te slagen. 

De aard van de stressoren kan lichamelijk, geestelijk of van buitenaf geactiveerd worden. AOT leert om deze stressoren te onderscheiden, hiermee om te gaan en de diepe ontspanning op te zoeken. Een combinatie tussen bewegings-, aandachts- en ademhalingsoefeningen wordt aangeboden binnen deze therapie.

Logopedie voor Adem AOT

Neem contact op

Neem telefonisch contact
(0512 365 307) op of
vraag een afspraak aan.

Meer logopedie

Adem

Meer info →

Stem

Meer info →

Gehoor

Meer info →

Spraak

Meer info →

Lezen

Meer info →

Taal

Meer info →

Eten & drinken

Meer info →

Preverbaal

Meer info →

Contact opnemen

Neem telefonisch contact (0512 365 307) op of
vraag een afsprak aan via onderstaand formulier.