Downsyndroom

Elk kind met Down Syndroom is net als ieder ander kind uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. 

Allegonda Prins Logopedist

Maak kennis met Allegonda

‘Ik geloof erin dat ontwikkeling nooit stil staat, ongeacht leeftijd of niveau.
Samen vinden wij altijd een manier om jou of jouw kind verder te helpen in de ontwikkeling. Neem vrijblijvend contact op om eventuele mogelijkheden te bespreken.’

Logopedie voor downsyndroom

Logopedische begeleiding bij downsyndroom kan al gestart worden vanaf de geboorte. Door middel van preverbale logopedie  helpt Allegonda jullie kind eerst goed uit de borst- en of fles te drinken. Het gebruik van spieren rondom de mond, de lippen en de tong is hierbij al erg belangrijk. Later kan er hulp geboden worden bij het leren eten van hapjes maar ook van het leren drinken uit een beker. 

Ook communicatie begint al vanaf de geboorte. Het vroegtijdig stimuleren van deze communicatie is belangrijk.  Bij kinderen met Down Syndroom komt de spraak- en taalontwikkeling vaak wat later op gang. Dit betekent echter niet dat jullie kindje niet wil communiceren. Het is daarom goed hiervoor wat extra middelen in te zetten, zodat je kind ook zonder gesproken woorden kan zeggen wat hij wil en de wereld iets beter leert begrijpen. 

Binnen de Preverbale- en reguliere logopedie geeft Allegonda hier ondersteuning in en kijkt wat een goede manier is om met jullie kind aan de slag te gaan.
Een aantal manieren die binnen onze praktijk worden ingezet om de ontwikkeling te stimuleren zijn: Early Intervention, Kleine Stapjes, Hanen Ouderprogramma, Praten doe je met z’n tweeën, Nederlands met Gebaren (NMG), foto’s en Leespraat.

Logopedie Leespraat Allegonda

Neem contact op

Neem telefonisch contact
(0512 365 307) op of
vraag een afspraak aan.

Meer logopedie

Adem

Meer info →

Stem

Meer info →

Gehoor

Meer info →

Spraak

Meer info →

Lezen

Meer info →

Taal

Meer info →

Eten & drinken

Meer info →

Preverbaal

Meer info →

Contact opnemen

Neem telefonisch contact (0512 365 307) op of
vraag een afsprak aan via onderstaand formulier.